18. 4. 2018

KINDER BUENO CHEESECAKE


Konečne som sa odhodlala po dlhej dobe začať pridávať na blog recepty. Tento víkend som skúšala upiecť Kinder Bueno Cheesecake v zdravšej verzii. Chutnal veľmi dobre. Plnka je tvarohová a cheesecake nebol vôbec suchý. 
V máji sa chystám na ďalší kurz od Chefparade, tentokrát idem na makrónky a veľmi sa teším. Plánujem urobiť foto report, tak mi prosím do komentára napíšte, či by ste ho uvítali. Poďme teraz na recept.

KORPUS:
  • 130g kakaových bebe sušienok
  • 60g masla
PLNKA:
  • 500g tučného tvarohu
  • 250g ricotty
  • 3 vajcia
  • 120g trstinového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu (ja som dala 1 sáčok vanilkového cukru)
  • 150g čokolády na varenie
OZDOBENIE:
  • horká čokoláda
  • Kinder Bueno

Sušienky rozmixujeme a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ zmiešame tvarohy s ricottou. Po jednom primiešame vajíčka a pridáme cukor a vanilkový extrakt. Náplň rozdelíme na 2 polovice. Čokoládu roztopíme a pridáme do jednej polovice. Pozor, čokoláda musí byť mierne vychladnutá, inak sa nám to zrazí. Na korpus nalejeme najskôr čokoládovú zmes a potom zalejeme druhou. Pečieme 45-55 minút na 180°C. Koláč sa môže vnútri ešte hýbať, no treba ho dať do chladničky vychladiť. Po vychladnutí si roztopíme čokoládu a nalejeme ju na vrch cheesecaku. Poukladáme Kinder Bueno a môžeme papať.

DOBRÚ CHUŤ!





6 komentárov:

  1. bože zbav nás pokušení ... :D :P

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To vypadá dost dobře, hned bych ochutnala. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tahle až tolik sladké vůbec nejím, ale určitě bych kousek cheesecake ochutnala :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♥